Potřebujete:
2 plátky toustového chleba
3 lžíce bílého vína
1 vejce
500 g mletého masa (směs vepřového a hovězího masa)
1 červená cibule
1 stroužek česneku
2 hrsti petrželky
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej na potření
chléb pita
Postup:
- V robotu krátce promixujte toustový chleba, víno a vejce. Nechte deset minut stát a pak přidejte mleté maso, cibuli nakrájenou nadrobno, podrcený stroužek česneku a nasekanou petrželku.
- Mixujte, dokud nevznikne stejnorodá směs. Osolte a opepřete ji a navlhčenýma rukama utvořte 24 válečků, které se napíchnou na špejle.
- Maso potřete olejem a opékejte na grilu 5 minut z každé strany. Podávejte s pečivem, nakrájenou čerstvou zeleninou a oblíbenou grilovací omáčkou.