Potřebujete:
500 g vykostěného libového bůčku bez kůže
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
drcený černý pepř
1 lžička tymiánu
4 lžíce oleje
100 ml piva
250 g čočky
sůl
pepř
1 lžíce másla
2–3 lžíce octa
Postup:
- Bůček nakrájejte na 1 cm silné plátky a lehce je naklepejte. V misce smíchejte jemně nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř, tymián a pivo. Do marinády namáčejte plátky bůčku a nechte je několik hodin v chladu rozležet.
- Čočku přeberte, propláchněte, namočte alespoň na půl hodiny ve studené vodě a pak ji uvařte doměkka. Přebytečnou vodu sceďte nebo rychle vyduste. Do čočky vmíchejte máslo, ocet a podle chuti sůl a pepř.
- Připravené marinované maso vložte na pekáček a ten vložte na roztopený gril nebo do předehřáté trouby pod gril (180 °C). Maso opečte zvolna z obou stran dozlatova. Čočku rozdělte na talíře a doplňte grilovanými plátky bůčku. Podávejte se zeleninovým salátem.