Potřebujete:
1 balení instantní kukuřičné polenty
1 mrkev
1 malá miska kukuřice
1 malá miska hrášku
sůl
bílý pepř
máslo
olivový olej
Postup:
Mrkev očistěte, nakrájejte na kostičky, nasypte ji do vroucí osolené vody a povařte 1 minutu. Sceďte, vývar nevylévejte a nechte ji okapat. Vývar opět přiveďte k varu a vhoďte do něj na 1 minutu kukuřici a hrášek. Slijte a vývar použijte k přípravě polévky.
Polentu připravte podle návodu na obalu, osolte, opepřete podle chuti a vmíchejte do ní vychladlou zeleninu. Hranatou formu či pekáček vypláchněte studenou vodou nebo vytřete olivovým olejem. Směs nalijte do formy pekáčku, uhlaďte a nechte dobře ztuhnout. Potom polentu vyklopte a nakrájejte na plátky. Ty opečte na pánvi nebo grilu potřeném olivovým olejem. Podávejte samotné, pokapané rozpuštěným máslem nebo jako přílohu k masu.