Melounový týden: Krabí salát s melounem a toastem

Vaření a recepty 1. července 2014

I mořským potvůrkám chuťově sluší trocha sladkého melounu. Vyzkoušejte sami a uvidíte!

Potřebujete:

2 konzervy krabího masa (cca 350 g)

5 lžic majonézy

50 g bílého jogurtu

4 lžičky olivového oleje extra virgin

4 lžičky limetové šťávy

1 jarní cibulka

čerstvá petržel

sůl

mletý pepř

bezpeckový meloun Bouquet

ledový salát

toastový chléb

Postup:

  1. Krabí maso nebo krabí tyčinky nechte okapat a mezitím si připravte zálivku. V míse smíchejte majonézu, jogurt, olivový olej, limetovou šťávu, jarní cibulku nakrájenou najemno, nakrájenou petrželku, sůl a pepř. Jemně promíchejte s krabím masem.
  2. Meloun Bouquet rozpulte, nakrájejte na klínky a ty rozkrájejte na malé kostky. Na talířek si připravte ledový salát, na něj kostky melounu a nakonec navrstvěte krabí salát. Ozdobte snítkou petrželky a podávejte s opečeným toastem.