Potřebujete:
6 rajčat
2 stroužky česneku
1/2 svazku bazalky
2 polévkové lžíce olivového oleje
4 filety uzeného lososa
šťáva z limetky
1 avokádo
50 g řeřichy
pažitka
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C. Rajčata nakrájejte na půlky a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Nahoru dejte česnek nakrájený na tenké plátky a pokrájenou bazalku. Vše pokapejte 1 lžící olivového oleje a pečte v troubě asi 25 minut.
- Šťávu z poloviny limetky smíchejte se zbylým olejem a důkladně promíchejte oloupané a nakrájené avokádo s řeřichou a s dresinkem.
- Na talíře servírujte marinované avokádo a řeřichu, na ně pak opečená rajčata a nahoru plátky uzeného lososa posypané pažitkou.