Potřebujete:
500 g kysaného zelí
200 g filetů z kyselých sleďů
1 větší paprika
1 jablko
sůl
Zálivka:
100 g zakysané smetany
100 g majonézy
1 lžíce nakrájené hladkolisté petrželky
1 lžíce jemně nakrájené jarní cibulky
1 lžíce ostré hořčice
sůl
Postup:
- Jablko omyjte, rozkrojte na čtvrtiny, zbavte jádřince, nakrájejte na plátky a vložte do mísy. Přidejte vymačkané a překrájené zelí, očištěnou a jemně nakrájenou papriku, promíchejte a podle chuti přisolte.
- V misce rozmíchejte zakysanou smetanu s majonézou, hořčicí a špetkou soli dohladka. Přidejte nakrájenou petržel a cibulku, promíchejte a podle potřeby přisolte.
- Filety rozkrojte na 2 cm silné proužky a střídavě je přidávejte do misek mezi vrstvy salátu. Nakonec každou porci salátu přelijte připravenou zálivkou.