Potřebujete:
2 velké lilky
200 g cherry rajčat
300 g rybího filé
30 g tvrdého ovčího sýru
2 stroužky česneku
svazek čerstvé bazalky
olej na smažení
2 lžíce hladké mouky
pepř, sůl
Postup:
- Omytý lilek podélně rozpulte, částečně vydlabte dužinu, potřete olejem a na suché teflonové pánvi smažte při mírné teplotě asi 5 minut z každé strany.
- Na druhé pánvi osmahněte na oleji rajčata s rozetřeným česnekem. Měkké lilky položte na plech, mírně osolte, naplňte rajčatovou směsí a při teplotě 180 °C zapečte asi 10 minut v předehřáté troubě. Rybí filé obalte v mouce a osmahněte na pánvi s malým množstvím oleje.
- Kousky ryby položte na lodičky z lilků, ochuťte nasekanou bazalkou, posypte strouhaným sýrem a asi 5 minut zapečte na grilu. Podávejte s vařenými bramborami.