Potřebujete:
1 červená řepa
2 mrkve
2 pastináky
kousek celeru
2 cibule
1 hlavička česneku
malá cuketa
několik brambor
Dipy:
1 bílý jogurt
1 zakysaná smetana
2 stroužky česneku
čerstvý kopr
sůl
pepř
Postup:
- Zeleninu a brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájejte na měsíčky. Z česneku sloupněte vrchní tenkou vrstvu a překrojte ho podélně napůl. Zeleninu naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do mírně vyhřáté trouby.
- Pečte a kontrolujte, zda povrch příliš nehnědne, průběžně plátky otáčejte. Pečte do změknutí a podávejte pokapané olivovým olejem a doplněné dipy.
Česnekový dip: Smíchejte 1 kelímek jogurtu se lžící zakysané smetany, vmíchejte prolisovaný česnek a osolte.
Koprový dip: Zakysanou smetanu smíchejte s potřebným množstvím nasekaného kopru a malinko přisolte.