Potřebujete:
1 větší lilek
4 kuřecí řízky
4 mladé cibulky
3 lžíce olivového oleje
250 g lišek
4 stroužky česneku
provensálské koření
snítka rozmarýnu
sůl
pepř
Postup:
- Lilek nakrájejte na kolečka, ta podle potřeby ještě překrojte a osolte. Kolečka lilku nechte půl hodiny vypotit, pak je opláchněte a osušte.
- Kuřecí řízky lehce naklepejte, osolte, posypte směsí provensálského koření a opečte na olivovém oleji. Pak řízky přendejte do zapékací misky, vložte do trouby a zvolna pečte 20 minut.
- Mezitím v pánvi lehce zpěňte na olivovém oleji nakrájené mladé cibulky, přidejte k nim očištěné lišky, lehce opečte a poduste 10 minut. Přidejte lilek, nasekané stroužky česneku, lžičku nasekaného rozmarýnu, osolte, opepřete a doměkka poduste. Směs rozdělte na talíře a přidejte opečené kuřecí řízky.