Potřebujete:
320 g žampionů
350 g libového hovězího
10 lžic citronové šťávy
olej
petrželová nať
2 lžíce sójové omáčky
1 masový vývar v kostce
500 g brokolice
1 feferonka
3 stroužky česneku
150 g kuskusu
sůl
mletý pepř
Postup:
- Žampiony omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Hovězí steaky mírně naklepejte, osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. V pekáčku opečte maso z obou stran na rozehřátém oleji. Opečené maso vyndejte a uchovejte v teple.
- Na zbylém oleji orestujte houby, vložte k nim opečené maso a vše ochuťte sójovou omáčkou, podlijte vývarem a dejte péct do trouby. Feferonku zbavte semínek a nakrájejte ji na proužky, česnek na plátky a obojí přidejte k masu.
- Omytou brokolici rozdělte na růžičky, povařte v mírně osolené vodě, sceďte a nechte okapat. Kuskus zalijte vroucí vodou, osolte a nechte nabobtnat. Při podávání servírujte maso s houbovou směsí, růžičkami brokolice a kopečkem kuskusu. Zdobte sekanou petrželkou. Zapíjejte lehčím červeným.