NOVÁ Vlasta 15/2020

8. 4. 2020

Rozhovor: Petra Černocká vydala nedávno knihu vzpomínek. Radostí ji naplňují hudba, hraní, malování a její vnučka Coco. A postava Saxany se jí nedávno vrátila do života jako bumerang. Čaruje se tentokrát v divadle. Tedy když smějí divadla hrát... „Nechci se moc vytahovat, ale jsem docela mistr ve zvládání nečekaných situací, ostatně jako všichni, kdo se celý život živí, jak se říká, na vlastní triko. Tohle je ale tak trochu jiné v tom, že nemohu dělat jaksi vůbec nic. Žádné zpívání, žádné cestování za mými posluchači, vlastně nic, co by mě spojovalo s mým povoláním. Takže mám kliku, že mám i nějaké další koníčky. Už dlouho jsem si nesedla k šicímu stroji, a tak mě potěšilo, že mi dcera poslala návod na ušití roušky“, prozradila v rozhovoru.

Téma: Rodiny se kvůli epidemii nového koronaviru ocitly v novém rytmu, většinou tráví víc času doma, všichni spolu, bez možnosti chodit ven nebo do společnosti, rodiče mají home office, bojí se o práci, děti mají naloženo ze školy. Velké téma Vlasty hledá cesty, jak se z toho nezbláznit – a nerozvést se! Je dobré přenastavit priority, vytvořit ostrůvky svobody a hledat to pozitivní, co nová situace přináší. Ne vždy se to daří, jak dokazují případy domácího násilí.

Krása: V rouškách toho z ženské tváře není mnoho vidět, což ale neplatí pro obočí. Mít ho dokonalé, to chce znát fígle a triky. Lucie Fendrychová je pro vás sepsala a výsledek najdete v aktuální Vlastě.

Příběh: Pro pevná a skvěle tvarovaná prsa chodí ženy za plastickými chirurgy, ale existuje i mnohem méně bolestivé a levnější řešení. Dobře vybraná podprsenka! Fakt umí divy, když vám ji pomůže vybrat brafitterka. S jednou jsme si o tom popovídali. Klára Hrušková Doubková umí poradit, vybrat, vyškolit personál a ví, co ženy potřebují.

Vaření: Maso mělo o Velikonocích na stolech místo hlavně proto, že hody následovaly po období půstu. A když je jaro, hodí se mladé maso - telecí, jehněčí, králičí, křepelčí nebo nadívané kuřecí. Připravili jsme téma plné receptů na jarní pečínky.