Vlasta 39/2020

23. 9. 2020

Rozhovor: Naše nejslavnější plavkyně, světová dálková rekordmanka, medailistka, mistryně a několikanásobná přemožitelka Lamanšského průlivu Yvetta Hlaváčová velmi otevřeně mluví o své rodině, manželství, rozhodnutí žít v zahraničí a hlavně o odvrácené straně vrcholového sportu. „Sezonou 2008 jsem vše ukončila. A cítila jsem se jako vězeň, kterého propustí po 28 letech, on přijde do úplně jiné doby a vůbec neví, jak má žít. Najednou jsem vůbec nemusela spěchat. Předtím jsem spěchala pořád, celých 28 let. Pořád jsem utíkala na vlaky, na letadla, na tréninky. Jen jsem poslouchala: „Za minutu začínáme, skočte do vody, kdo neskočí, za každou sekundu klik. Rychle oběd. Máte na to pět minut…“ Nenechali nás ani najíst,“ vypráví bývalá plavkyně, nyní velmi spokojená žena a máma.

Téma: Ženy se jako dlužnice chovají trochu jinak než muži. Liší se důvod, proč žádají o půjčky, i to, jak ukázněně je pak splácejí. „Ženy, které jsou v životní tísni, se často stydí, takže nejdou do banky, ale spoléhají spíš na mikropůjčky, které se dají vyřídit i přes telefon,“ říká Lucie Tvarůžková, která se tímto oborem zabývala řadu let.

Muž Vlasty: David Koller je nezmar, který věci dělá naplno a srdcem. A zdaleka nejde jen o hudbu. Povídali jsme si s ním o muzice, o stěhování, třetím manželství, otcovství… i o šedesátce, kterou oslaví tenhle týden.

Retro: Byla slavná modelka, zpěvačka, herečka… celý svět ji v 60. letech poznal jako Nico a u nohou ji ležela spousta slavných mužů. Jaký měla osud kráska, která v roce 1985 vystoupila „tajně“ na několika koncertech v Československu?

Vztahy: Sousloví „mama hotel“ je v rodinách s dětmi přes dvacet často skloňované. Zdá se ale, že jeho popularita ustupuje.

Vaření: Báječně nevinné recepty plné chutě vína. To je to, co chcete na podzim vařit a jíst (a zbytky vína pomalu upíjet u krbu).