To fakt nechcete dělat: Nejbláznivější povolání světa

Finance a kariéra 18. 10. 2014
Témata

práce svět zábava

Spolujezdkyně v Jakartě, čichač pro kosmické lodě, pošťák s kočkou na rameni, cirkusový farář, odháněč holubů nebo hlídač Stanley Cupu, to jsou profese, které nepotkáte každý den. Přečtěte si historky lidí, kteří si vydělávají velmi neobvykle.

4. Pošťák s kočkou na ramenou

povolání
foto:

Znáte kreslený seriál Pošťák Pat? Pak jistě víte, že by pohádkový poštmistr neudělal jediný krok bez svého miláčka – kocoura Jesse. Animovaní hrdinové teď doslova ožili ve Philadelphii. Tamními ulicemi totiž na kole jezdí kurýr Rudi Saldia. Při cestách za zákazníky mu dělá společnost M. J. – kočka Mary Jane.

„Jezdí takhle se mnou už od kotěte. První den jsme objeli jeden blok, druhý den už dva. Vůbec se nebála, a tak jezdíme dál a dál,“ libuje si Rudi, který tajně doufá, že s kočkou na ramenou překoná vysněnou vzdálenost sta mil za den. „Za tu dobu, co spolu jezdíme, M. J. ještě ani jednou nepoužila drápy. Na mých zádech škrábance nenajdete. Opravdu je moc šikovná. Během cesty se přesunuje z ramene na rameno a ještě ani jednou nespadla,“ chválí mourovatou společnici Rudi Saldia, který si společné výjezdy natáčí a umisťuje na internet. Kromě popularity mu však parťáctví s kočkou přináší i dobré kšefty. Klientů, kteří touží po tom, aby jim balíček dovezli Rudi s Mary Jane, je den ode dne víc.