V léte je hydratace povinná. I pro vaši pleť!

Krása 28. července 2014

V létě podvědomě vyhledáváme hydratační péči. Jen do toho! Kromě toho, že je zavlažování osvěžující a příjemné, ocení ho každá pokožka.

Je jasné, že právě teď nám vodu z pleti vysává hlavně sluníčko, ale zkontrolujte si, jestli nějaké hydratační chyby nepácháte samy. Třeba taková studená ranní sprcha zní přitažlivě, ale pak se v horku víc zapotíte a pot pokožku vysušuje.

Také se vzdejte odličovadel s alkoholem, protože naruší přirozenou ochrannou bariéru pokožky na dlouhou dobu a pak štít nefunguje vůči vnějším vlivům, ale ani proti úniku vody zevnitř. Pokud používáte hydratační krém, hodně se pohybujete venku a už odpoledne máte pocit suché tváře, vyměňte ho za nějaký, který má UV filtr.

Tvář v pohodě

pleť

Nemusíte se bát, že přídavek slunečního filtru hydratační krém zatíží. Pro běžný městský letní život postačí SPF 15 a tenhle filtr unesete. Klidně i v kombinaci s make-upem.

Hydratační krém SPF 15 Aquaporin Eucerin, 429 Kč, v lékárně

pleť

Ovšem jestli se s make-upem teď v horku nechcete otravovat vůbec, sáhněte po hydratační péči, která obsahuje minerální pigmenty. Přirozeně se spojí s pletí a barevně ji sjednotí, efekt působí velmi svěže. Podle tónu pleti si vyberte krém růžový, nebo béžový.

Sjednocující hydratační péče Hydreane BB SPF 20 La Roche-Posay, 380 Kč

pleť

S hydratací můžete pleti dodat i sexy bronzovou barvu, aniž byste musely na sluníčko. Samoopalovací krém má jemný účinek, který se násobí při pravidelném používání, tak se nemusíte bát, že vám tvář nepřirozeně ztmavne. Pozor! Samoopalovací krémy nechrání před sluncem.

Samoopalovací pleťový krém Lavera, 229 Kč

pleť

Velmi často vysychá jemná pokožka okolo očí. Hoďte si do kabelky tubičku lehoučkého gelu s osvědčeným zavlažovačem – aloe vera. Stačí trošku vklepat ve chvíli, kdy ucítíte pnutí.

Oční gel s aloe vera Love Nature Oriflame, 159 Kč

pleť

Spolehlivou pojistku vodní rovnováhy vytvoří sérum, které umí dopravit a uzamknout vodu přesně v těch zónách obličeje, kde je jí nejvíc třeba.

Intenzivní hydratační sérum Aqualia Thermal Vichy, 599 Kč

pleť

Mistrem ve vstřebávání do pokožky je mikroemulze. Krém se krásně rozetře, a díky tomu, že jsou částečky miniaturní, snadno proniknou do pokožky. Tuhle supertechnologii spojili výrobci s účinkem mokřadkového oleje a kyseliny hyaluronové. A ještě ho navoněli vanilkou! (Víte, že působí jako afrodiziakum?)

Hydratační krém s mokřadkovým olejem Nobela Nobilis Tilia, 269 Kč

pleť

Přímo na tělo

pleť

  • Koukněte po limitovaných edicích tělových péčí letošního léta. Sprchový gel a šampon s vůní čerstvě natrhaného rybízu je k nakousnutí. A kombinace 2v1 se také hodí na cesty.

Pečující sprchový gel & šampon 2v1 s výtažky z rybízu, oliv a obilných klíčků Manufaktura, 139 Kč

pleť

  • Hydratačního tělového mléka si pořiďte obří lahev, nejlépe s praktickou pumpičkou. Díky tomu, že se vcucne raz dva a jemně voní, možná vám na něj budou chodit i ostatní členové rodiny.

Hydratační tělové mléko Express Hydration Nivea, 400 ml / 164,90 Kč

pleť

  • Rychlý a příjemný způsob, jak si dopřát hydratační sprchu, je tělový sprej. Šanci dostala oblíbená aloe vera, která o vodě ví všechno, stačí se podívat na její dužnaté listy. Sprej používejte od hlavy po paty dle libosti. Kromě příjemného pocitu hned po stříknutí si také všimnete, že pokožka je krásná na pohled a hladká na dotek.

Hydratační sprej na tělo Yves Rocher, 305 Kč