Procestujte celý svět s masážemi - I. díl

Zábava 7. 8. 2013

Různé národy mají různé osvědčené praktiky, jak pomocí doteků a vůní přenést tělo zpátky do ztracené rovnováhy. Vyberte si takovou terapii, která je vašemu naturelu nejbližší.

2. Z Tibetu: Podle živlů

masáž 2
zdroj: www.thinkstock.cz

Terapie inspirovaná dokonalou harmonií pěti živlů pomůže získat ztracenou rovnováhu a vitalitu, posílí zdraví a vylepší vzhled. Tibetské lázně představují holistický přístup inspirovaný starou filozofií vycházející z pravdy, že krásy a pohody lze dosáhnout jen harmonií živlů – ram (oheň - žár), bham (voda - čistota), lam (země - výživa), yam (vzduch - dech), om (éter - myšlenka).

Ram symbolizuje žár, lásku a vášeň. Přípravky ram obsahují vysokou koncentraci účinných látek, které generují teplo, prohřívají a stimulují, čímž zrychlují oběh krve, eliminaci toxinů a regeneraci těla. Při ošetření ram se aplikuje hloubková masáž pojivových tkání proti celulitidě.

Bham je voda, symbolizující čistotu a znamenající obnovu. Přípravky se vyznačují detoxikačními a drenážními vlastnostmi. Pro zeštíhlení bham je charakteristická pomalá neuromasáž.

Lam představuje zemi, kameny a minerály a symbolizuje výživu, pragmatismus a chemii těla. Přípravky lam se vyznačují tonizačními, remineralizačními a stimulačními účinky, které se umocňují aplikací rychlé neuromasáže.

Yam je určen pro dekolt a prsa, protože vzduch symbolizuje dech, tedy život. Přípravky yam se vyznačují výživnými, tonizačními a liftingovými účinky. Aplikuje se rehabilitační masáž, která rovná záda a zpevňuje oblast ňader, ochablou špatným držením těla. Taktéž pozitivně ovlivňuje oblast krční páteře a působí proti dvojité bradě.

Om je relaxační ošetření těla i mysli. Éter je látka lehčí než vzduch a symbolizuje prostor, myšlenku, duchovní energii. Přípravky nesoucí symbol om se vyznačují regeneračním a zklidňujícím účinkem. Jsou plné esenciálních olejů a rostlinných výtažků. Aplikuje se jemná masáž, která uvolňuje svaly a navozuje pocit pohody těla a mysli.

www.hotel-prosper.cz, yam-dekolt a prsa 950 korun