Procestujte celý svět s masážemi - I. díl

Zábava 7. 8. 2013

Různé národy mají různé osvědčené praktiky, jak pomocí doteků a vůní přenést tělo zpátky do ztracené rovnováhy. Vyberte si takovou terapii, která je vašemu naturelu nejbližší.

3. Z Indie: Ajurvéda

masáž
zdroj: www.thinkstock.cz

Tato nejstarší nauka o zdraví, léčení, prevenci nemocí a dlouhém životě vnímá člověka v jeho komplexnosti a jako jedinečnou individualitu. Cílem ajurvédy je harmonie a zdraví, které je naší základní přirozeností. Veškeré nemoci a poruchy, ať fyzické, či psychické, jsou podle ní důsledkem určitého porušení rovnováhy. Když ji dokážeme navrátit, vrátí se i zdraví.

Masáž hlavy například napomáhá k lepšímu prokrvení pokožky hlavy i mozku, aktivuje velmi důležitá energetická centra na hlavě, zpomaluje vypadávání vlasů a zklidňuje mysl.

Masáž obličeje stimuluje mimické svaly, odstraňuje z obličeje napětí, pomocí teplého přírodního oleje redukuje jemné vrásky, zpomaluje proces stárnutí a rozjasňuje pleť.

Masáž těla posiluje svaly, zvyšuje pružnost těla, blahodárně působí na celulitidu.

Celková masáž vyrovnává krevní tlak, napomáhá odplavování škodlivých látek z těla, zvyšuje obranyschopnost organismu, uvolňuje zablokované energetické dráhy v těle a odstraňuje psychickou únavu a stres.

www.ac-masaze.cz, masáž hlavy 550 Kč