Procestujte celý svět s masážemi - I. díl

Zábava 7. 8. 2013

Různé národy mají různé osvědčené praktiky, jak pomocí doteků a vůní přenést tělo zpátky do ztracené rovnováhy. Vyberte si takovou terapii, která je vašemu naturelu nejbližší.

4. Z Číny: Radost pro nohy

masáž 4
zdroj: www.thinkstock.cz

Terapie „foot joy“, tedy doslova „radost pro nohy“, využívá prastarých znalostí o fungování lidského těla. Akupresura je tradiční čínská léčebná metoda založená na stejných principech jako akupunktura.

„Foot joy“ je masáž, při níž stimulace reflexních bodů a vonné oleje přispějí k nabytí pocitu lehkosti a svěžesti chodidel a tím i vás samých. Důležité je, že akupresura nevyvolává změny, pokud se terapeut dotkne místa, jehož cílový orgán je v pořádku, není třeba se ničeho bát. Proto je možné proces urychlit současným působením na více plošek a efekt se uplatní jen tam, kde je ho třeba, kde je rovnováha funkce narušena.

Tato okolnost byla známá v Číně a Japonsku již před více než patnácti stoletími. Lékaři tam doporučovali pro domácí léčbu škopek s vodou a drobnými kamínky, do kterých se nohy mírně bořily, a přešlapováním došlo k intenzivní masáži skoro všech reflexních zón nohou.

Můžete to zkusit taky – po takové léčebné proceduře se budete cítit uvolnění, budete mít pocit lehkosti a vaše potíže se zmírní nebo i zmizí. A víte co – zajděte si ještě k odborníkům a doplňte proceduru masáží hlavy, uší, šíje a ramen.

www.planetzen.cz, 60 minut, 900 korun