Novinky pro mlsné hubinky aneb Co vám zvedne náladu

Zábava 16. 4. 2014

Nevíme, jak vy, ale my máme na vylepšení nálady vyzkoušené dobré jídlo a pití. Nic se nemá přehánět, ale jednou za čas si dát něco opravdu dobrého je skvělý recept na vylepšení života. Nechte se nalákat některým z našich tipů a uvidíte sami.

foto

14. Pohádka o Drakovi

A po všem to jídle něco na zapití. Jste na pivo, nebo je vám to úplně jedno? V obou případech byste měli zkusit novinku z pivovaru Starobrno, což je originální extra chmelený ležák s názvem Drak. Nepasterizované dvanáctistupňové prémiové pivo s objemem alkoholu 5,3 se bude prodávat čepované i lahvové, a na degustační soutěži PIVEX dostalo ve své kategorii stříbrnou medaili.

Zajímavé rozhodně je, že receptura je výsledkem loňského hlasování ve více než dvou stovkách hospod a restaurací. Pivo Starobrno Drak je uvařené z vybraných surovin tradičním způsobem na dva rmuty. Po dozrávání v ležáckých sklepeních pod Žlutým kopcem projde ještě studeným dochmelením. A proč se jmenuje Drak? Podle brněnské legendy o drakovi, který trápil obyvatele Brna až do chvíle, kdy jej chytrostí přemohl obyčejný tovaryš.