Novinky pro mlsné hubinky aneb Co vám zvedne náladu

Zábava 16. 4. 2014

Nevíme, jak vy, ale my máme na vylepšení nálady vyzkoušené dobré jídlo a pití. Nic se nemá přehánět, ale jednou za čas si dát něco opravdu dobrého je skvělý recept na vylepšení života. Nechte se nalákat některým z našich tipů a uvidíte sami.

sasazu

5. Barma v Holešovicích

Že se dá v SaSaZu dobře „pařit“, to se ví. Že se tam dá dobře jíst, to se ví taky, protože zdejší šéfkuchař Shahaf Shabtay je excelentní. Ale právě letos prochází tahle pražské restaurace, poněkud schovaná v pražské holešovické tržnici, revolučními změnami. Krom toho, že se vylepší interiér a přibude vinotéka, je hlavním lákadlem nové barmské menu.

Každý rok totiž šéfkuchař vyjíždí do asijských zemí, hledá nové výzvy a podle nich mění následující chutě. Letos to bude Barma, dnešním názvem Myanmar, která ho prý nadchla. Barma leží mezi Čínou, Indií a Thajskem. Z thajské kuchyně využívá kokosové mléko, z indické koření a v Číně se inspirovala technikou vaření. Nepoužívá se zde ale sójová ani rybí omáčka, obyvatelé Barmy jídla solí, čímž má kuchyně blíže k té středoasijské. A je opravdu skvělá.