Zacvičte si doma online s trenérkou jógu

Zdraví 3. února 2014

Minulý týden, abychom vám pomohli vybrat si to správné cvičení, v případě, že jste se rozhodli hýbat, a nevíte, jak začít, jsme vám na našich stránkách představili pilates, které je v posledních letech obrovským hitem. Stejně populární je ale i jóga, kterou vám představujeme dnes.

Obě cvičení jsou totiž vhodná pro všechny, kteří nemohou nebo prostě jen nechtějí tvrdě makat do úmoru při fyzicky náročném tréninku. A právě jógu, konkrétně power jógu, bychom vám přiblížili dnes.

Power jóga, na rozdíl od tradiční jógy východního světa, se pro západní svět ukázala jako daleko zajímavější, do češtiny si ji můžeme přeložit jako jógu dynamickou. Dynamická se jí říká proto, že na rozdíl od tradiční jógy, kde se v jednotlivých pozicích poměrně dlouho setrvává, se v power józe pozice rychle střídají, přičemž je důraz při cvičení kladen na sílu a ohebnost.

Trochu náročnější

Právě proto je power jóga daleko náročnější než jóga klasická a může pomoci i při udržení váhy nebo hubnutí. Cvičí se na podložce na zemi, nebo vestoje. Pozice vestoje zlepšují krevní oběh a dýchání, posilují svaly na nohou, uvolňuje se spodní část zad a pánev, zatímco pozice na zemi jsou zaměřeny především na páteř.

Pokud jste dosud power jógu nevyzkoušeli, pusťte se směle do toho, slibuji, že po cvičení se budete cítit skvěle, jak už dlouho ne. A pokud se bojíte, že byste ve fitku s trenérkou neudrželi krok a cviky nezvládli, zkuste si pod vedením zkušené lektorky zacvičit doma, stačí kliknout na www.onlinefitness.cz.

Živé lekce power jógy na OnlineFitness.cz vede Hana Mihulová, profesionální jóginka, která je absolventkou FTVS Univerzity Karlovy, aerobiku a fitness se věnuje šestnáct let, licenci má nejen na power jógu, ale i dance, power stretch (diplomy FACE), vlastní i Step diplom FISAF. Nebojte se začít!

jóga