Zpestřete si ráno strečinkem s vicemistryní světa ve fitness

Zdraví 10. února 2014

Máte každé ráno problém s rozjezdem a ještě v poledne se cítíte, jako byste právě vstali z postele? Nejen pořádně nastartovat, ale i příjemně naladit na celý den by vás mohlo cvičení.

Nebojte se, nechceme, abyste ráno vstávali o několik hodin dříve, abyste stihli ještě před cestou do práce otočit fitko a náročný aerobik, na mysli máme malou rozcvičku u vás doma, konkrétně strečink.

Jestli si právě teď říkáte, že jde o hloupé a bezvýznamné protahování, jste na omylu. Když budete cviky provádět správně, protáhnete si každý sval v těle, zároveň svaly posílíte a ty přetížené se vám příjemně uvolní. Už po několika minutách cvičení, třeba ještě u postele, uvidíte, jak vám strečink rozproudí krev v těle a jak budete opět nabití energií. Navíc, podaří-li se vám věnovat strečinku pravidelně alespoň jednou týdně, bude vaše tělo odolnější vůči úrazům.

Důležité ovšem je protahovat se správně, nejlépe pod vedením profesionálního trenéra, který vás povede a poradí vám, jak na to. Nebojte se, ani teď vás nevyháníme do fitcentra, stále je ráno a jsme u vás doma, stačí si jen zapnout počítač nebo tablet a kliknout na www.onlinefitness.cz, lekce strečinku tady vede vicemistryně světa ve fitness Iva Mojžíšková.

Iva Mojžíšková rozjela kariéru profesionální lektorky před deseti lety, pochlubit se může několika krásnými tituly a vítězstvími na mezinárodních soutěžích a mistrovstvích světa i České republiky ve fitness a aerobiku. Na OnlineFitness.cz vede kromě strečinku i lekce Port de Bras.

Pokud byste rádi zmiňované protahování svalů spojili s ladnými tanečními pohyby, které vychází z klasického i moderního tance, je právě Port de Bras pro vás tím pravým odpočinkovým cvičením. Atmosféru lekce podtrhuje relaxační muzika, která určuje tempo cviků. Choreografie je uspořádaná tak, aby ji zvládl každý, aby si každý z cvičení mohl odnést nejen čistou hlavu, ale i úsměv na tváři.