Co se skrývá pod tajemnou zkratkou HIIT?

Zdraví 16. dubna 2014

Pokud si myslíte, že díky aerobnímu cvičení shodíte pár kilo a zbavíte se tuků, musím vás vyvést z omylu. I když několik let platilo, že dlouhý aerobní trénink je opravdu pro hubnutí nejúčinnější, současné studie prokázaly, že nejefektivnější je cvičení ve vysoké intenzitě.

A tak se objevila dvě fitness cvičení, tabata a HIIT. Tabatu jsme vám na našich stránkách představili v minulém díle, obdobně jako tabata probíhá i trénink HIITu. Obě cviční si velmi rychle získala své příznivce. Není se čemu divit, právě při trénovaní ve vysoké intenzitě nejenže se snadněji zbavíte tuků, ale zároveň si i vyrýsujete postavu. Kdo by nechtěl dosáhnout obojího, a to během jednoho cvičení, tedy za kratší čas?

Když říkám kratší čas, myslím tím maximálně dvacet minut, opravdu, déle by samotný trénink trvat neměl. Během té doby byste měli zvládnout zhruba šest sérií, přičemž se střídá maximální a střední výkon. Variací je nespočet. Například, když budete cvičit doma, můžete jednu minutu dělat dřepy, poté minutu odpočívat, a to vše po dobu dvaceti minut. Dřepy můžete kombinovat s kliky, sedy, lehy, shyby atp.

Pokud byste HIIT rádi vyzkoušeli a nevíte si rady, jak správně na to, nemusíte zoufat. Díky www.onlinefitness.cz, online cvičení s profesionálním trenérem, které se letos objevilo na českém internetu, si HIIT můžete vyzkoušet u vás doma a zároveň pod dohledem zkušeného trenéra.