Horké dny jsou tu. Přežijte je svěží!

Krása 3. června 2014

Pořádný příliv potu může způsobit rtuť teploměru šplhající vzhůru, stejně jako vidina důležité pracovní schůzky. Nebo když se rozhodnete udělat něco pro své zdraví a zamíříte do fitka. Pro tyto horké chvilky se vyplatí promyšlená příprava.

Chytrý start

Horká voda je příjemná, ale ráno si dopřejte spíš vlažnější sprchu, která vás příjemně nabudí. Zapomeňte na ledovou vodu, tou jen podpoříte pocení. Otužování nechte na příští zimu! Samozřejmě ranní rituál o sto procent vylepší nějaký úžasný sprchový gel.

pot

1. PANÁK PO RÁNU

Vůně osvěžujícího koktejlu Mojito vás pořádně probere a udrží svěží minimálně do oběda. Inu, máta a limetka, osvědčená kombinace nejen do baru, ale i do sprchy. Přídavek bioolejů se postará o hebkost pokožky, která už nevyžaduje tělové mléko.

  • Sprchový olej Mojito Saloos, 129 Kč

foto

2. JAKO V LÁZNÍCH

Navodit si hned po ránu atmosféru lázeňského hýčkání s relaxační vůní leknínu je pěkně návykové. Gel se přizpůsobuje vysokým nárokům citlivé pokožky, takže si pocit pohody uchováte příjemně dlouho.

  • Sprchový gel Spa Sebamed, 99 Kč

pot

3. SVĚŽÍ KVĚTY

Když se smíchá aromatická vůně bílého jasmínu s jemně voňavými tóny lotosového květu, vznikne parfém, který vás nabije energií.

  • Sprchový gel Be Radiant Avon, 79 Kč

pot

4. SPRCHOVÉ SÉRUM

Tohle označení je novinka a znamená, že vám pečující složky v intenzivní podobě promění pokožku v hedvábí. Není nad to, čelit náročnému dni s tímto luxusním pocitem.

  • Sprchové sérum Hydrate me! Bourjois, 66 Kč

pot

5. ROVNOU Z KELÍMKU

Chcete po ránu zažít něco výjimečného? Tak otevřete kelímek a naberte si do dlaně hustý gel, který voní limetkou a kiwi, až na toto ovoce okamžitě dostanete chuť.

  • Sprchový gel Bomb Cosmetics, 199 Kč, anabela.cz

Pot pod kontrolou

Tak si pojďme zopakovat, jak to je s tím pocením. Pokud se potíte přiměřeně a chcete především kontrolovat vůni podpaží, vystačíte s deodorantem. Ovšem počítejte s tím, že má obvykle výdrž jen 4-6 hodin. Jestli se potíte víc, než je vám milo, nasaďte antiperspirant, který omezuje i záplavy. Od rána do večera (do noci). V testu účinnosti vede žebříček tuhý antiperspirant, který nejlépe pokryje kritickou plochu. Ale vítězí jen o kousek, tak se své oblíbené verze nemusíte vzdávat, ať už je to kulička, nebo sprej. Za vyzkoušení stojí krémové deodoranty.

pot

1. JEMNÝ DOTEK

Výtažek z bavlny podpaží hýčká a ještě mu dodá jemnou celodenní vůni.

  • Deodorant roll-on Květ bavlníku z Indie Yves Rocher, 89 Kč

pot

2. HLÍDAT OBLEČKY

Ochránce, který nenechává stopu na oblečení, testovaný na 100 odstínech!

  • Antiperspirant roll-on Invisible Dry Dove, 87 Kč

garnier

3. NĚCO SUPER TRENDY

Multifunkční produkty mají zelenou! Jemný krém chrání před potem a ještě o pokožku pečuje.

  • Krémový antiperspirant Neo Garnier, 90 Kč

pot

4. OPRAVDOVOU JISTOTU

Nezradí vás ani při sportovním výkonu!

  • Antiperspirant sprej Cool Care Adidas, 75 Kč

pot

5. ZASTAVIT ZÁPLAVY

Nadměrné pocení zkrotí vysoce aktivní složky působící přímo na účinek potních žláz.

  • Intenzivní antiperspirant sprej Eucerin, 199 Kč, v lékárně