Poradíme vám, jak na každodenní odličování, aby vás bavilo a mělo smysl

Krása 7. dubna 2020

Víme to všichni – s čištěním pleti je to stejné, jako s čištěním zubů. Je třeba jej zařadit do každodenní péče ráno a večer a nešidit, nebo se nám naše tvář „odvděčí“ nehezkými kazy na kráse; pupínky, černými tečkami, které signalizují zanesené póry, a povadlou pletí, která bude mít sklony k rychlejší tvorbě vrásek.

Požádali jsme Báru ze společnosti Mary Kay, aby nám představila své tipy na to, jak změnit nastavení mysli a z rutinní záležitosti udělat opravdové domácí spa. Uvidíte, že na své pleti pocítíte pozitivní výsledky do několika dní a ještě se navíc budete na tuto svou chvilku hýčkání těšit.

Naučte se správně odličovat v několika krocích

Mary Kay

Krásný den, milé dámy, moje první rada zní, vyhraďte si na péči o pleť alespoň pět minut a berte tento čas jako investici do vaší krásy. Pět minut večer a pět minut ráno. Že po probuzení čištění pleti není třeba? Divily byste se, kolik mazu vaše pleť v noci produkuje a jak je důležité jej odstranit, aby denní péče měla smysl.

KROK 1 V prvním kroku se zaměřte na odlíčení očního make-upu. Ale pozor. Žádné drhnutí očí, nebo si koledujete o nepěkné podráždění a navíc tenoučkou pokožku okolo očí zbytečně namáháte. Pokožka je v oblasti očního okolí velmi jemná a citlivá. Má méně tukových žláz, kolagenu a elastinu než kdekoliv jinde na obličeji, a proto vyžaduje speciální péči. Nejlepší je vybrat správný typ odličovače, který je k odlíčení očí přímo určený.

Můj oblíbený produkt od Mary Kay je odličovač očí Mary Kay®, který se pyšní tolika pozitivními recenzemi a je právem jedním z nejprodávanějších výrobků této značky. Na pleti jej téměř necítíte, a přesto odstraňuje všechny typy očního make-upu a nezanechává pocit mastnoty. Odličovač je dvoufázový, proto jej pořádně protřepám, aby se obě složky smísily. Nakapu na vatový tamponek, přiložím k očnímu víčku a nechám krátkou dobu bez pohybu působit. Poté stačí oční make-up jemně setřít směrem od kořínků řas ke konečkům a pryč z obličeje.

Tip Mary Kay – vatový tamponek trochu navlhčete vodou. Stačí pak pouze pár kapiček Odličovače očí Mary Kay®. Odlíčení bude stejně důsledné a produkt vám déle vydrží.

Mary Kay

KROK 2 Po odlíčení očí je na řadě tvář. V této fázi je ideální použít čisticí krém nebo gel v závislosti na typu pleti, který vyčistí pleť do hloubky a připraví ji na následnou péči v podobě sér a krémů. Ideálním pomocníkem pro odstranění make-upu a různých nečistot, je TimeWise® Age Minimize 3D™ čisticí krém (na normální/ smíšenou pleť) nebo gel 4 v 1 (na smíšenou až mastnou pleť). Čisticí krém/ gel nanášejte na mokrý obličej, rozetřete po celém obličeji, nechte chvilku působit a krouživými pohyby od středu ke krajům vyčistěte pleť, pak důkladně opláchněte vodou. Pleť je po ošetření krásně čistá, zbavená starých buněk, rozjasněná a báječně připravená na další kroky péče o pleť!

TIP! Pokud chcete dopřát své pleti opravdu důkladné čištění a uvolnění doporučuji vám Skinvigorate Sonic™ čisticí kartáček na obličej. Kartáček odstraňuje čtyřikrát více nečistot, kožního mazu, usazenin a make-upu než běžné ruční mytí. Velkou výhodou je, že vyčistí i obtížně přístupná místa, a zabere Vám to jen 60 vteřin! Kartáček je vhodný téměř pro každého, pouze pokud máte velice citlivou pleť, pro čištění raději použijte pouze své ruce.

Ke kartáčku je možné dokoupit Skinvigorate Sonic™ masážní hlavici na obličej, kterou používejte spolu s pleťovým sérem. Nejen, že se díky masáži stimuluje mikrocirkulace, okysličuje a vypíná pleť, ale zesilují se i účinky pleťového séra, které se díky masáži lépe vstřebává do pokožky. Navíc si můžete dopřát masáž každý den, aniž byste kamkoli chodila. To je teprve to pravé domácí SPA.

KROK 3 Na závěr vašeho odličovacího rituálu ještě použijte pleťové tonikum. Jeho přidaná a možná často opomíjená hodnota spočívá v tom, že pleť tonizuje, stahujete póry a připravuje na absorpci živin. Při jeho aplikaci se vyhněte oblasti očí, aby nedošlo k jejich podráždění.

Voila! Teď už máte pleť dokonale odlíčenou, čistou a můžete přistoupit k její výživě a hydrataci! Cítíte, jak je vaše pleť spokojená, napitá a vyživená? Věřte mi, že je to vidět i navenek. Zdravá pleť září a uděláte s ní více parády, než s tím nejlepším makeupem.

TIP! Pokud si nejste jista, jak správně postupovat nebo potřebujete poradit, jaký produkt je vhodný právě pro váš typ pleti, kontaktujte nezávislou kosmetickou poradkyni Mary Kay a využijte bezplatné poradenství! Kontakty na poradkyně a více informací o produktech najdete na www.marykay.cz