Toro! Toro!

Torro!
Elegance
Móda 30. dubna 2012

Červená barva je fenomén, ale musíte ji umět nosit. Je totiž sice zatraceně sexy, ale taky „pálí“!

Není tak sladká jako růžová, není tak nevýrazná jako béžová, není ani ponurá jako černá, nesvítí v poledním slunci jako žlutá a nesplývá s okolní přírodou jako khaki. Červená je svá, osobitá, nadčasová a tak smyslná...

Španělské tažení

Korida. Odvážný toreador a zuřivý býk. Vybičované publikum. Zvířecí nozdry i lidské chřípí nasávají atmosféru vášně a krve. Býk hrábne kopytem a startuje. Toreador uhýbá, mává červeným hadrem... on doslova tančí!

Dnes už sice víme, že býci jsou barvoslepí a že je rozběsňuje spíše ona atmosféra na hranici obnažených nervů, takže pak obrazně řečeno „vidí rudě“. Býčí zápasy a španělský temperament však máme s touto barvou prostě spojeny. Asi že vzbuzuje reakci na „na první signální“.

Cítíte se na provokativní rudou? Pokud ano, není co řešit a určitě ji noste. Je ale spousta žen, které se s přibývajícími roky (a často zcela bezdůvodně) vzdávají výrazných barev ve prospěch usedlejších, nerušivých a tím i méně zajímavých tónů. Což je ale hrozná škoda.

Nikde není psáno, že se máte v rámci rudého šílenství halit do téhle smělé barvy od hlavy až k patě, stačí pár výrazných akcentů a červená je vaše!

Jak zacházet s červenými doplňky:

  • Výborně zafunguje třeba jen tenký červený pásek na jednobarevných šatech nebo tunice s drobným vzorem, který může (ale nemusí) obsahovat drobné prvky v červeném tónu.
  • Červená se skvěle vyjímá na kabelkách a botách. Stačí i miniaturní a drobný akcent (třeba podrážka nebo celistvý podpatek), který i obyčejné lodičky povýší do kategorie „extravagantní“.
  • Červený hedvábný šátek vám přidá ruměnec do tváře a vyzdvihne vaše dívčí zapálení pro stylové doplňky.
  • Masivní dřevěné korále nebo rubínové a granátové šperky oživí každý běžný outfit, o abstraktních brožích a náramcích nemluvě. I bižuterie ve svých rozličných podobách slaví letos velkolepý návrat.
  • Nemůžeme opomenout ani ozdoby ve vlasech. Čelenky, vetkané květiny nebo opět jednoduše uvázaný šátek, to všechno vás rozsvítí a upoutá pozornost.

Rudá síla

Červená na semaforech signalizuje jasné stop. V rámci mimikrů v říši zvířat zase varuje před možným nebezpečím. V běžném životě jde o barvu krve, tedy zrození, vášně, adrenalinu, pravý opak pokory a odevzdání se.

Když si pár těchto charakterizujících střípků poskládáte dohromady, červená barva je jasným vítězem na poli originality, zdravého sebevědomí a jisté extravagance, která sluší silným osobitým ženám beze stopy zbytečných mindráků a nejistoty. Naopak vám svým neodolatelným způsobem zvedne sebevědomí a předá něco ze své neohroženosti a vitality.

Nezdráhejte se už ani chvilku a zařaďte červenou do své jarní garderoby!

Jak nosí červenou celebrity:

Torro!

Demi Moore: Možná právě červená barva pomáhá slavné herečce zahnat chmury a dát zapomenout na svého záletného manžela. Kalhoty se sámky její štíhlé postavě sluší a osvědčená trojkombinace bílá, černá, červená senzačně ladí.

zdroj: Isifa.com
Torro!

Lea Thompson: Tady by možná stálo za to ubrat na přemíře řasení, volánků a střihových ozvláštnění , a pak by se dalo mluvit o propracovaném stylu. Barva je v pohodě, ale stačí jen jeden výrazný detail, aby celek působil vyrovnaně. V případě Ley je toho až moc na jednu, byť pohlednou ženu.

zdroj: Isifa.com

Torro!

Jane Seymour: Tvrdá rockerka nebo něžná víla? Můžete si vybrat nebo jednotlivé, zdánlivě nesourodé prvky vtipně propojit. Celek je originální, má nápad a švih.

zdroj: Isifa.com
Torro!

Heidi Klum: I takhle se dá červený trend pojmout. Luxusní splývavý materiál hraje pro svůdné křivky naprosto dokonale a všechny části oblečení laděné tón v tónu tvoří dynamický celek lahodící oku.

zdroj: Isifa.com

Torro!

Julia Ormond: A další dáma, která se červené nebojí. A nosí ji nejen na červeném koberci, ale v běžném pracovním shonu. Jednoduše proto, že červená brunetkám sluší, což Julia moc dobře ví.

zdroj: Isifa.com
Torro!

Penelopa Ann Miller: Nádherné koktejlky zdobené výšivkou se zavinovacím živůtkem a nabíranou sukní po kolena jsou trefou do černého. Rudá rtěnka a velmi jednoduchý účes jsou dokonalou třešničkou na jahodovém pyré.

zdroj: Isifa.com