Dáda (38): Šaty k letní pohodě patří

Letní šaty čtenářka Dáda
NA RANDE: šaty, Cool Boutique, 1790 Kč; náušnice, RB Bižuterie, 160 Kč; střevíčky, Mixer, 710 Kč.
Móda 11. června 2012

Čtenářka Dáda dokazuje, že šaty si s oblými ženskými křivkami rozumí - navzájem si totiž lichotí. Ty na léto by měly být hlavně vzdušné.

V našem módním okénku dnes představujeme čtenářku Dádu (38), příjemnou blondýnku s pomněnkovýma očima, kterou na ulici nepřehlédnete.

Oplývá poměrně bujnými ženskými tvary a je na ně náležitě pyšná. Trochu silnější stehna a relativně úzký pas však dodávají její postavě na oku lahodící souměrnosti.


Letní šaty čtenářka Dáda

DO PRÁCE: šaty, Cool Boutique, 1480 Kč; náušnice, Diva, 129 Kč; střevíčky, Humanic, 850 Kč.

foto:
zdroj: Archiv firem

Boj s mindráky jsem vyhrála

Na otázku, jestli má sama sebe ráda, Dáda odpovídá: „Někdy, záleží na situaci. Samozřejmě mám dny, kdy bych se nejradši neviděla, ale určitě to nesouvisí s mojí tělesnou schránkou. Boj s mindráky jsem dávno vyhrála a rozhodně nic podobného neřeším.“

„Každý jsme nějaký, na každém je něco pěkného a něco, co nestojí za řeč. Je to o vnitřní rovnováze a uvědomění si sebe sama.“

A protože naše předletní fotostory měla být především o šatech, chtěli jsme vědět, jestli Dáda nosí šaty běžně a ráda. „Určitě, především v parných dnech si příjemnější kousek oblečení nedovedu představit. Ale vybírám si spíše jednodušší střihy a vzory. Miluju sportovní módu a volnější, splývavé oblečení.“


Okouzlující ženské tvary

Pokud máte podobnou postavu jako Dáda, nahlédněte do naší fotogalerie, připravili jsme pro vás výběr těchto navýsost ženských kousků oblečení, které vám sednou.

Určitě vám budou slušet šaty se zvýrazněným živůtkem a užší tmavší sukní. Živůtek by měl mít ideálně véčkový výstřih, aby vynikly bujné vnady. Hlubší výstřih může bravurně nahradit zavinovací top, klidně výrazně lemovaný nebo zdobený jemnými volánky - jen ať poutá pozornost! Tmavší spodek pak opticky zúží siluetu a dodá šatům potřebnou eleganci a styl.

Pěkný dekolt patřičně zvýrazní také šaty přestřižené pod prsy. Mohou mít áčkový střih nebo jen mírné rozšíření v oblasti kolen. K létu tak nějak patří i kolová sukně, v tom případě se ale držte trochu při zemi a hlavně se vyvarujte velkých abstraktních vzorů. Zajímavým a slušivým typem šatů jsou tzv. „pytlovité“ s volnějším svrchním dílem a širokým obepnutým lemem, který supluje sukni. V kombinaci s tmavšími legínami nemají chybu.

Pokud by Dáda chtěla zahrát na sexy strunu a odhalit o něco víc, může zkusit asymetrické šaty na jedno rameno. Rozhodně bychom nedoporučovali korzetové šaty nebo výrazně strečové se stojáčkem nebo rolákem, ty by jí přidaly zbytečné kilogramy navíc.

Obrovským hitem jsou modely s netopýřími rukávy - jsou vzdušné, a přitom dokážou zahalit partie paží. Naše čtenářka sice v tomto ohledu žádný problém nemá, protože hodně sportuje, ale v jistém věku prostě kůže na pažích povoluje a pak je na místě přemýšlet o nejvhodnějším střihu rukávů.

ONA: Jak usínat vedle někoho, s kým jsem ve sporu?

  • střižené pod prsy
  • se zavinovacím živůtkem
  • dvoubarevné s tmavším spodním dílem a výrazným vrškem
  • áčkového střihu s tenkým páskem v pase
  • s volnějším horním dílem a úzkou sukní
  • s balonovými nebo netopýřími rukávy
  • asymetrické na jedno rameno

Modeling je řehole

Dáda jako blondýnka ctí heslo, že „modrá je dobrá“. Nutno podotknout, že jí fakt neuvěřitelně sedne. Proto jsme i přes velký výběr barev a střihů v letošních kolekcích (hurá!) nakonec dvakrát sáhli po kouscích, kterým modrá vévodila. A také jsme zkusili variantu černých mini s volánky, doplněných růžovým sakem, psaníčkem a botami. A zjistili jsme, že při dobře zvoleném střihu zafunguje i kontrastní barevná kombinace naprosto skvěle.

A protože se i v létě může trochu ochladit, a pak přichází na řadu kalhoty, Dáda vyzkoušela bleděmodré džínsy a trendy námořnické tričko. I ji samotnou mile překvapilo, jak jí sluší příčné proužky.

„Musím říct, že focení do časopisu pro mě představovalo příjemné „nabourání“ každodenní pracovní rutiny. Fotili jsme v krásném prostředí malostranského hotelu Aria, kam bych se jinak velmi těžko podívala. Během svého posledního turné tu bydlela i Madonna!“

Přímo z hotelu je vstup do překrásné Vrtbovské zahrady, kde vznikly ty nejhezčí snímky. Byla sice trochu zima, ale dalo se to vydržet. „Modelky to tedy rozhodně nemají jednoduché,“ zjistila Dáda. „Musí stát několik hodin v zimě a tvářit se optimisticky a usměvavě, fakt jim to nezávidím. Mě osobně bavil ten pocit, že se o mě celý den někdo staral: senzačně mě učesali, dokonale nalíčili, oblékli do krásných šatů. Užila jsem si to.“

Letní šaty čtenářka Dáda

DO MĚSTA: tričko, 2250 Kč, džíny, 2550 Kč, kabelka, 2130 Kč, vše Fornarina; náušnice, F&F, 130 Kč; boty, Tommy Hilfiger, Salamander, 3900 Kč.

foto:
zdroj: Vlasta.cz
Letní šaty čtenářka Dáda

NA PARTY: šaty, 2690 Kč, sako, 4810 Kč, kabelka, 1300 Kč, vše Fornarina; boty, Mixer, 1080 Kč.

foto:
zdroj: Vlasta.cz

A výslužka na závěr

A aby byl dojem z focení ještě o něco příjemnější, kromě profesionální péče, nového zážitku a krásných fotek si Dáda odnesla i stylové dárky. Obchody Cool Boutique a Fornarina v Palladiu, které naše modelky oblékly, darovaly Dádě šaty a top dle jejího vlastního výběru. Schválně, jaké dárky si asi Dáda vybrala? Projeďte si kompletní nabídku modelů na www.coolboutique.cz a www.fornarinapalladiumprague.cz a tipněte si :-)

A určitě se podívejte do fotogalerie na náš výběr z českých obchodů.

A příště se těšte na další krásnou čtenářku - Šárku.

  • Za umožnění fotografování děkujeme Hotelu Aria, Tržiště 9, Praha 1, www.ariahotel.net a správě Vrtbovské zahrady, Karmelitská 25, Praha 1, www.vrtbovska.cz.

  • Za zapůjčení modelů a za krásné dárky pro naši odvážnou čtenářku děkujeme firmě Cool Boutique, Vinohradská 36, Praha 2 a Nádražní 112, Praha 5, www.coolboutique.cz a obchodu Fornarina Palladium, OC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1, www.fornarinapalladiumprague.cz.

Foto: Roman Černý

Styling: Jitka Musilová, Alžběta Musilová

Make-up a hair styling: Lucie Karlíková