Rychlá jablková buchta
Potřebujete:
4 větší jablka
450 g polohrubé mouky
450 g moučkového cukru
120 g rozpuštěného tuku na pečení
3 vejce
1 kelímek smetany ke šlehání
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
tuk na vymazání a strouhanku na vysypání plechu
tenké plátky jablek
lístky meduňky nebo máty na ozdobení
Postup přípravy:
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte je na hrubém struhadle (měli bychom získat asi 500 g nastrouhaných jablek). Přidejte k nim mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukr, vejce a rozpuštěný tuk a vše dobře promíchejte.
Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech, vložte ho do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi 35 minut dozlatova.
Upečenou buchtu nechte vychladnout a pak ji nakrájejte na čtverečky, které před podáváním ozdobte ušlehanou smetanou, plátky jablek a případně i lístky meduňky nebo máty.