Dančí hřbet na čerstvých liškách

Vaření a recepty 17. listopadu 2018

Dančí maso je prý jedno z nejjemnějších a nejlahodnějších z celé zvěřiny. A čerstvé lišky zase patří mezi nejchutnější houby. Takže vychytaná kombinace…

Dančí hřbet s restovanou špenátovou nádivkou a ragú z čerstvých lišek

Potřebujete:

800 g dančího hřbetu

500 g toastového chleba

200 g listového špenátu

200 g slaniny

200 g másla

200 ml mléka

200 g čerstvých lišek

5 vajec

200 g hrubé mouky

100 ml olivového oleje

omáčku demi-glace

rozmarýn

tymián

Postup přípravy:

  1. Maso důkladně očistěte, okořeňte a obalte v nasekaném rozmarýnu a tymiánu.

  2. Z nakrájeného toastového chleba si připravte nádivku. Chléb zalijte mlékem, přidejte rozpuštěnou slaninu, špenátové listy, žloutky a hrubou mouku. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, hmotu nadlehčete a zabalte do fresh fólie. Pak ji vařte na páře cca 20 minut.

  3. Očištěné lišky orestujte na másle, přidejte lžíci omáčky demi-glace a zjemněte smetanou. Maso prudce opečte na olivovém oleji a vložte do trouby rozehřáté na 200 °C, pečte cca 10 minut. Před podáváním nádivku krátce orestujte na másle a podávejte spolu s ragú z lišek a pečeným hřbetem.