Uzené maso s čočkou
Potřebujete:
500 g uzeného masa
svazek jarní cibulky
2 malé mrkve
kořen petržele
několik zrnek celého pepře
bobkový list
listovou petržel
400 g čočky
2 stroužky česneku
1 cibuli
šalvěj
stonek řapíkatého celeru
olivový olej
2 lžíce octa
pepř
sůl
Postup přípravy:
Uzené maso vložte do studené vody se zeleninou a kořením a uvařte doměkka. Maso vyjměte a vývar použijte na polévku.
Čočku vhoďte do slané vody, přidejte rozpůlenou cibuli, česnek, pár lístků šalvěje a stonek řapíkatého celeru. Povařte doměkka, sceďte a nechte vychladnout. Ochuťte nakrájenou osmahnutou cibulí, octem, olivovým olejem, opepřete a osolte.
Podávejte s kyselou okurkou nebo kapií.