Ryba pečená s celerem a křenem
Potřebujete:
750 g rybího filé
120 g másla
40 g hladké mouky
125 ml bílého vína
50 g nastrouhaného křenu
30 g nastrouhaného celeru
2 vejce uvařená natvrdo
zelenou nať na ozdobu (petrželka, pažitka, celer)
sůl
pepř
Postup přípravy:
Filé naporcujte (mražené nechte rozmrznout, vyždímejte ho a osušte) a každý kousek obalte v mouce. Na rozehřátém másle opečte porce z obou stran a opatrně je přendejte i s máslem do pekáčku.
Maso podlijte vínem a vložte ho do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte asi 10 minut, posypte křenem a celerem a ještě 5 minut zapečte.
Rybu se směsí rozdělte na porce a přelijte vypečenou šťávou. Přizdobte osminkami vajec a natí a podávejte s vařenými nebo opečenými bramborami.