Celerový salát Waldorf
Potřebujete:
2 středně velká kyselejší jablka
150 g oloupaného celeru
2 očištěné řapíky celeru
100 g zakysané smetany
2 hrsti směsi listových salátů
80 g vlašských ořechů
50 g majonézy
citrónovou šťávu
čerstvě mletý pepř
sůl
Postup přípravy:
Jablka omyjte, zbavte jádřinců, tři čtvrtiny nakrájejte na jemné plátky, vložte do mísy a pokapejte citrónovou šťávou. Vmíchejte celerovou bulvu nakrájenou na jemné nudličky, řapíky nakrájené na plátky a nechte chvíli odležet.
V misce smíchejte majonézu se smetanou a kostičkami zbylého jablka, podle chuti osolte a dochuťte citrónovou šťávou.
Celer s jablky rozdělte do misek vyložených listy salátu.