Zelňačka s cizrnou
Potřebujete:
500 g kysaného zelí
120 g cizrny
1 mrkev
1 cibuli
50 g oleje
30 g hladké mouky
2 stroužky česneku
1 lžičku kmínu
sůl
pepř
Postup přípravy:
Přes noc namočenou cizrnu uvařte v osolené vodě doměkka. Najemno nakrájenou oloupanou cibuli orestujte v hrnci na rozpáleném oleji, zaprašte moukou, krátce opečte, zalijte 1 l studené vody, promíchejte a za občasného míchání přiveďte k varu.
Proprané a odkapané zelí nakrájejte, vložte do hrnce, přidejte kmín, pepř a zvolna vařte doměkka.
Nakonec přidejte na plátky nakrájenou mrkev a vše dovařte doměkka. Do polévky dejte uvařenou cizrnu, krátce převařte a dochuťte solí.