CUKROVÝ TÝDEN: co takhle dát si roládu?

Vaření a recepty 6. prosince 2012

I roláda patří na sváteční stůl. Spolu s drobným cukrovím vypadá na podnose více než efektně a navíc skvěle chutná.

Roláda ze Zlatých esíček

Potřebujete:

220 g sušenek Zlaté esíčka

2 lžíce kakaa

2 lžíce rumu

2 lžíce uvařené černé kávy

Na krém:

30 g másla

2 žloutky

100 g cukru krystal

2 lžíce rumu

Postup přípravy:

  1. Zlaté esíčka rozdrťte válečkem a přidejte k nim cukr, kakao, rum a kávu. Vytvořte hladké těsto, to vyválejte v alobalu nebo ve fólii na placku a nechte odležet.

  2. Mezitím si připravte krém. Máslo utřete se žloutky, přidejte cukr krystal a rum a dobře promíchejte.

  3. Placku potřete krémem, sviňte do rolády a nechte přes noc odležet v chladničce.