CUKROVÝ TÝDEN: ke stromečku patří zvoneček

Vaření a recepty 7. prosince 2012

Medovými zvonečky s perličkami můžete obdarovat i svoje nejbližší. Vypadají úžasně a jsou stejně tak dobré.

Medové zvonečky

Potřebujete:

150 g hladké mouky

60 g másla

1 malý žloutek

1 lžíci medu

1/2 lžičky mleté skořice

špetku kypřicího prášku do pečiva

špetku soli

mouku na vál

60 g bílé čokoládové polevy

zlaté nebo stříbrné cukrové perličky na ozdobení

Na krém:

40 g hořké čokolády

20 g medu

1 lžičku smetany (30%)

Postup přípravy:

  1. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte sůl, nakrájené máslo, med, žloutek a skořici a vypracujte vláčné těsto. Těsto zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu odpočinout v chladu.

  2. Mezitím v kovové misce ponořené do horké vodní lázně rozpusťte čokoládu, přidejte med a smetanu a míchejte, dokud se vše nespojí.

  3. Odleželé těsto rozválejte na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a vykrojte z něj formičkou zvonečky, do poloviny z nich vykrojte ozdobné otvory. Přeložte je na plech vyložený pečicím papírem a upečte je dorůžova při 150 °C.

  4. Zvonečky nechte vychladnout na rovné podložce a pak je po dvou spojte vychladlým krémem a rozehřátou čokoládovou polevou. Slepené zvonečky ozdobte cukrovými perličkami a nechte zaschnout.