Medové zvonečky
Potřebujete:
150 g hladké mouky
60 g másla
1 malý žloutek
1 lžíci medu
1/2 lžičky mleté skořice
špetku kypřicího prášku do pečiva
špetku soli
mouku na vál
60 g bílé čokoládové polevy
zlaté nebo stříbrné cukrové perličky na ozdobení
Na krém:
40 g hořké čokolády
20 g medu
1 lžičku smetany (30%)
Postup přípravy:
Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte sůl, nakrájené máslo, med, žloutek a skořici a vypracujte vláčné těsto. Těsto zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu odpočinout v chladu.
Mezitím v kovové misce ponořené do horké vodní lázně rozpusťte čokoládu, přidejte med a smetanu a míchejte, dokud se vše nespojí.
Odleželé těsto rozválejte na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a vykrojte z něj formičkou zvonečky, do poloviny z nich vykrojte ozdobné otvory. Přeložte je na plech vyložený pečicím papírem a upečte je dorůžova při 150 °C.
Zvonečky nechte vychladnout na rovné podložce a pak je po dvou spojte vychladlým krémem a rozehřátou čokoládovou polevou. Slepené zvonečky ozdobte cukrovými perličkami a nechte zaschnout.