Třešňová pralinka
Potřebujete:
10 třešní
150 g plátků drůbeží šunky
1 svazek pažitky
100 g čerstvého sýra
50 g červené řepy
1/2 lžičky drceného pepře
sůl
Postup:
Řepu oloupejte a škrabkou nahoblujte na tenké plátky. Ty nakrájejte na velmi drobné kostičky. Řepu ponořte do studené vody a nechte v chladu.
Šunku nakrájejte najemno a smíchejte se sýrem. Podle chuti osolte a opepřete. Třešně opláchněte, osušte a zbavte stopek. Šunkovou hmotu rozdělte na 10 dílů, do každého opatrně zabalte třešeň a v dlaních zakulaťte.
Z pažitky si dejte stranou 10 dlouhých stébel a zbylou nakrájejte najemno a smíchejte ji s okapanou červenou řepou. Do směsi obalte třešeň. Nakonec špejlí udělejte do zabalených třešní otvor a vsuňte odloženou pažitku jako stopku.