Mořský vlk pečený s rybízem
Potřebujete:
4 filátka z mořského vlka s kůží
150 g anglické slaniny
150 g rybízu (červeného, případně i bílého)
2 chilli papričky
1 dl bílého vína
1 lžíci oleje
mletý bílý pepř
sůl
Postup přípravy:
Filátka z rybího masa osolte, opepřete, vložte kůží dolů do pánve s rozehřátým olejem a opečte z jedné strany dozlatova.
Filátka vyjměte, do výpeku v pánvi vložte anglickou slaninu nakrájenou na plátky a nadrobno nakrájené chilli papričky (aby nebyly tak ostré, můžete je předem zbavit semínek) a vše zalijte bílým vínem.
Do pánve vraťte zpět opečená filátka, ale tentokrát kůží nahoru, zvyšte plamen a vše krátce zprudka povařte. Měkké rybí maso opět vyjměte a udržujte v teple. Do pánve přidejte kuličky rybízu, krátce je ve výpeku prohřejte a směs podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Filátka rozdělte na talíře, přelijte je směsí z pánve a podávejte s čerstvým pečivem.