Kefírový koláč s broskvemi
Potřebujete:
500 g kompotovaných broskví
5 dl kefíru
350 g polohrubé mouky
200 g cukru
100 g oleje
2 vrchovaté lžíce kakaa
1 lžíci jedlé sody
1 sáček dortového želé v prášku
Postup přípravy:
Do mísy prosejte mouku s kakaem a cukrem. Přilijte kefír a olej a promíchejte. Nakonec do těsta nasypejte sodu a dobře promíchejte. Těsto nalijte do menšího pekáče vyloženého papírem na pečení, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut.
Upečený korpus nechte vychladnout a pak na něj rozložte odkapané broskve nakrájené na plátky. Želé připravte podle návodu na obalu a opatrně ho nalijte na korpus s broskvemi.
Koláč nechte ztuhnout v chladničce. Před podáváním ho i s papírem přeneste na pracovní desku a nakrájejte ho asi na 12 dílků.