Kuřecí nudličky s broskvemi a mandlemi
Potřebujete:
400 g kuřecích prsíček
2 broskve
50 g loupaných mandlí
2 zelené cibulky
4 lžíce sójové omáčky
3 lžíce sladkého bílého vína
2 lžíce škrobové moučky
1 lžíci rozinek
olej
Postup přípravy:
Omytá a osušená kuřecí prsíčka nakrájejte na proužky. Broskve omyjte, zbavte pecek a nakrájejte spolu s očištěnými cibulkami také na proužky.
Ve větší pánvi rozehřejte olej a nakrájené maso na něm zprudka ze všech stran opečte. Přidejte nakrájenou cibulku a také ji opečte. Přilijte bílé víno rozmíchané se sójovou omáčkou a škrobovou moučkou, promíchejte a krátce povařte.
Pak přidejte rozinky, loupané mandle (celé nebo nakrájené) a nakrájené broskve, promíchejte, ještě krátce povařte a případně dochuťte. Kuřecí nudličky podávejte s rýžovými nudlemi.