Piškotová roláda s malinovým krémem
Potřebujete:
6 vajec
6 lžic polohrubé mouky
6 lžic krupicového cukru
maliny na ozdobení
Náplň:
240 g másla
160 g moučkového cukru
hrst čerstvých nebo mražených malin
2 - 4 žloutky (podle velikosti)
trochu vanilkového (nebo vanilinového) cukru
Postup přípravy:
Celá vejce ušlehejte v míse s cukrem do husté pěny, do které po částech vmícháte mouku. Připravené těsto rozetřete na velký plech, který jste vyložili papírem na pečení (nebo na 2 menší plechy), vložte do trouby vyhřáté na 200 - 220 °C a zprudka upečte dozlatova (jen asi 8 minut). Horký upečený piškotový plát překlopte na vlhkou utěrku, stáhněte z něj opatrně papír na pečení, plát pomocí utěrky zarolujte a nechte vychladnout.
Mezitím připravte krém. Žloutky utřete s moučkovým cukrem a směs ochuťte vanilkovým cukrem. V misce utřete změklé máslo do pěny, po částech do něj vmíchejte utřené žloutky s cukrem a důkladně vyšlehejte. Na závěr do krému vmíchejte částečně rozmačkané maliny.
Vychladlý piškotový plát rozviňte, potřete větší částí připraveného krému a opět sviňte do rolády. Povrch rolády potřete zbylým krémem a ozdobte ji čerstvými malinami.