OSTRUŽINOVÝ TÝDEN: tahle polévka je fakt netradiční!

Vaření a recepty 7. srpna 2012

Můžete tomu klidně říkat tekutý krém, ale správný název je polévka. Nebojte se experimentů!

Teplá ostružinová polévka

Potřebujete:

600 g ostružin

200 g cukru

100 g ostružinových povidel nebo zavařeniny

2,5 dl smetany

30 g hladké mouky

kousek celé skořice

několik hřebíčků

čerstvé ostružiny, případně i smetanu na ozdobení

Postup přípravy:

  1. Ostružiny přeberte, nasypejte do cedníku, omyjte je pod tekoucí vodou za mírného potřásání cedníkem a nechte odkapat.

  2. Pak je nasypejte do kastrolu, přidejte hřebíček, celou skořici a ostružinová povidla a za stálého míchání ostružiny rozvařte.

  3. Pak opatrně přilijte za stálého míchání hladkou mouku rozmíchanou ve smetaně a vše krátce povařte. Ovocnou polévku podle chuti oslaďte (nemusíme přidávat všechen cukr) a podávejte ji ještě teplou, ozdobenou čerstvými ostružinami, případně i čerstvou smetanou. Před podáváním z polévky odstraňte koření.