Podle jejího manžela Karla Vágnera je prý na ni krásný pohled, i když stojí u sporáku. Kuchtit se učila nejen podle receptů, ale i od profesionálů. Například v pražském klubu a restauraci SaSaZu se k plotně postavila pod vedením hvězdného kuchaře Shahafa Shabtaye.
„To, co provádím doma, určitě nebude žádný kulinářský zázrak, ale sebe i své blízké dokážu nasytit poměrně dobře.“
Jako správná žena, která si udržuje štíhlou linii, tuší, jaké potraviny jsou zdravé a kterým by se měla spíše vyhýbat: „Je sice pravda, že vím, z čeho vařit, ale přiznám se, že času na to moc nemám. Ovšem když si ho udělám, doslova si to za plotnou užívám.“
Simona se učila vařit podle maminky, podle kuchařek i podle kuchařů z nejlepších restaurací.
zdroj: smagpix.com
Umění vařit i pařit
A jak Simona pohostí návštěvy? „Pro ně chystám jídlo ráda. Dokonce peču, je to docela fajn. Miluju kuřecí maso, dělám ho na tisíc způsobů. A hlavně umím výborný kuřecí vývar. Předčím v něm i mámu, která ho svedla nejlépe. Vývar je navíc výborný vyprošťovák.“
A protože ráda nejen vaří, ale i „paří“, radí ještě jeden recept na kocovinu: Mátový čaj se zázvorem, medem a citronem. Všechno musí být samozřejmě čerstvé. „Zázvor je vůbec dobrá rostlina. Krásně čistí organismus, tak se ho snažím přidávat i do jídel.“
zdroj: www.thinkstock.cz
Kuře na chilli s medem
Potřebujete:
400 g kuřecích prsou
červenou papriku
6 jarních cibulek
olivový olej
rýžové nudle
mleté chilli
půl lžičky sójové omáčky
3 lžíce medu
menší kapustu
lístky koriandru nebo petrželky
sůl
pepř
Postup:
Ve velké silnostěnné pánvi nebo woku rozehřejte olej (nejprve nechte rozpálit suchou pánev, pak teprve na ni vlijte olej – to je správný asijský postup).
Na kousky nakrájené kuřecí maso smažte chvíli při vyšší teplotě a za stálého míchání. Potom přidejte proužky papriky a bílou část jarních cibulek (zelenou použijete na závěr). Promíchejte. Do pánve přidejte chilli, sójovou omáčku i med, osolte, opepřete, promíchejte a nechte dusit.
Do konvice dejte vařit vodu. Rýžové nudle dejte do misky a přelijte vroucí vodou. Nechte je stát, ke změknutí stačí asi čtyři minuty.
Zatímco se směs na pánvi dusí, dejte kapustové listy na sebe a nakrájejte je na širší proužky. Přisypejte do pánve kapustu, přikryjte poklicí a poduste minutu. Potom směs odkryjte, posypejte koriandrem nebo petrželkou a zelenou natí cibulky či pórku. Sejměte pokrm z ohně a podávejte okamžitě se scezenými a okapanými rýžovými nudlemi.