Snídaně: Bílý jogurt s hruškovým pyré a ovesnými vločkami
Potřebujete:
150 ml bílého jogurtu (do 3 %)
60 g čerstvých hrušek
40 g ovesných vloček
cukr
Postup přípravy:
Na pánvi nechte roztavit cukr, přidejte na malé kostičky nakrájené hrušky, krátce poduste a rozmixujte na pyré. Do bílého jogurtu přimíchejte hruškové pyré a ovesné vločky.
Svačina: Tvarohový krém s vanilkou a jahodami
Potřebujete:
40 g tvarohu
10 g smetany
½ vanilky
pistáciové oříšky
100 g čerstvých jahod
Postup přípravy:
Vanilkový lusk povařte krátce ve vodě, vyjměte, rozpulte a vyjměte semínka. Přidejte je do tvarohu, přilijte smetanu, oslaďte a vložte sekané pistácie. Vymíchejte na hladký krém. Zdobte nakrájenými jahodami.
Oběd: Krůtí sekaná s mačkanými bramborami a okurkovým salátem
Potřebujete:
120 g krůtího masa
bílý chléb
šalotku
sůl
pepř
čerstvou majoránku
140 g brambor
malou lžičku másla
jarní cibulku
150 g okurek
cukr
olivový olej
vinný ocet
Postup přípravy:
Krůtí maso umelte na jemno, přidejte namočenou střídku bílého chleba, sekanou šalotku a promíchejte. Ochuťte solí, pepřem a čerstvou majoránkou. Vytvarujte váleček, potřete jej vodou a pečte v troubě při 170 °C cca 25 minut.
Vařené brambory rozmačkejte, přidejte máslo, jarní cibulku a ochuťte solí.
Okurku nastrouhejte na širší nudličky, přidejte sůl, cukr, ocet a pár kapek olivového oleje.
Svačina: Jarní salát se zastřeným vejcem
Potřebujete:
100 g čerstvé zeleniny – rajčata, okurky, papriku
polníček
rukolu
olivový olej
balsamikový ocet
sůl
1 vejce
lihový ocet
Postup přípravy:
Zeleninu nakrájejte na větší kostky, osolte, přidejte olej a balsamiko a promíchejte. Navrch ozdobte rukolou a polníčkem. Do 3 dcl vody přidejte cca 4 cl octa, osolte a přiveďte k varu. Metlou vytvořte vír a do roztočeného víru klepněte celé vejce. Během vteřiny se zatáhne a bílek obalí žloutek. Stáhněte plamen a pomalu vařte 4 minuty. Vejce položte na salát.
Večeře: Jehněčí hřbet na šafránu s glazírovanou karotkou a chřestem
Potřebujete:
100 g jehněčího hřbetu bez kosti
olivový olej
sůl
pepř
tymián
šalotku
0,1 g šafránu
4 cl bílého vína
4 cl smetany
100 g mrkve
100 g zeleného chřestu
špetku cukru
Postup přípravy:
Jehněčí maso osolte, opepřete, provoňte čerstvým tymiánem a pečte na olivovém oleji dorůžova. Do pánve vložte nakrájenou šalotku, zalijte vínem a svařte. Zalijte smetanou, přidejte šafrán a prohřejte.
Mrkev a chřest nakrájejte na menší kousky a spařte ve vroucí vodě. Pak zeleninu zchlaďte, orestujte na olivovém oleji se špetkou cukru a osolte.
Kniha Vaše krabičková dieta – Připravte si doma sami je dílem odborníků ze serveru Dietavkrabicce.cz. Obsahuje 150 odborně sestavených a detailně popsaných receptů na jídla, vhodná pro krabičkovou dietu, fotografie těchto jídel a zkušenosti slavných, kteří již krabičkovou dietu vyzkoušeli. Součástí knihy je i vysvětlení principu krabičkové diety od výživového specialisty Mgr. Tomáše Lavického. Knihu vydalo nakladatelství Brána. www.dietavkrabicce.cz