Kuřecí steak s cukrovým hráškem a zeleninou
Potřebujete:
4 kuřecí prsní řízky
200 g cukrového hrášku
200 g rajčatové omáčky
3-4 lžíce olivového oleje
2 lžíce kuřecí marinády
2 barevné papriky
1 lžičku nastrouhaného zázvorového kořene
1 stroužek česneku
1 mrkev
1 pórek
sůl
drcený pepř
Postup přípravy:
Očištěné kuřecí maso přelijte marinádou, do které jste vmíchali zázvor a utřený česnek. V uzavřené nádobě v chladu nechte 2 hodiny marinovat. Potom steaky posypte drceným pepřem a zprudka opečte z obou stran na 2 lžících oleje. Opečené maso dejte na plech, potřete trochou oleje a dopečte ho v troubě.
Na zbylém oleji opečte na nudličky nakrájené papriky, plátky mrkve a na kolečka nakrájený pórek. Hrášek duste v páře přibližně 6 minut, aby zůstal křupavý. Do rajčatové omáčky přimíchejte trochu sójové omáčky, ohřejte ji a dochuťte solí a pepřem.
Na nahřáté talíře rozdělte opečenou zeleninu, hrášek, maso a přelijte omáčkou. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.
Jaké víno vybrat k drůbežímu masu doporučuje Petr Hubený, category manager vín společnosti Ahold:
„K lehkému drůbežímu masu podáváme bílé víno jako je například Müller Thurgau (např. pozdní sběr z řady Herbarium Moravicum Zámeckého vinařství Bzenec), husu, kachnu či krocana už můžeme doplnit plnějším vyzrálým červeným (třeba Svatovavřinecké archivní z Vinných sklepů Valtice či André barrique z vinařství Ludwig Bořetice.“