PĚT ODLEHČENÝCH DNÍ: tak si dáme čínu

Vaření a recepty 2. ledna 2013

Je načase trochu ubrat a po náporu vánočních dobrot přejít k lehké stravě. Salát z rýžových nudlí se zeleninou vaše chuťové pohárky nezklame.

Salát ze skleněných nudlí s kuřecím masem a mangem

Potřebujete:

150 g skleněných nudlí

2 barevné papriky

2 mladé cibulky

100 g žampionů

200 g kuřecích prsou

1 mango

3 stroužky česneku

4 lžíce sójové omáčky

1/2 lžičky sušeného mletého zázvoru

2 lžíce vinného octa

1 lžíci cukru

1 chilli papričku

čerstvou koriandrovou nať

olej

sůl

pepř

Postup přípravy:

  1. Nudle uvařte podle návodu na obalu a sceďte. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na nudličky. Papriky omyjte, zbavte jadérek a nakrájejte na proužky. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Cibulky nakrájejte na kolečka. V pánvi rozpalte olej a osmažte na něm maso doměkka. Vyndejte ho a uchovejte v teple.

  2. Na stejném oleji opečte papriku (asi 3 minuty), přidejte žampiony, cibulku, prolisovaný česnek, zalijte 200 ml vody a duste asi 2 minuty. Odstavte, vmíchejte pokrájené mango a zakryjte.

  3. V misce rozmíchejte sójovou omáčku, zázvor, ocet, cukr a jadérek zbavenou posekanou chilli papričku. Nudle promíchejte s kuřecím masem a zeleninovou směsí, přelijte zálivkou, podle chuti dosolte, zlehka promíchejte a posypte nasekanou koriandrovou natí. Podávejte teplé.