Biftek s houbami
Potřebujete:
1 kg svíčkové ze středu
olej na smažení
máslo
nakrájené houby
2 lžíce koňaku
smetanu
sůl
Postup přípravy:
Ze svíčkové odstraňte blánu a nakrájejte ji na 4 kousky 4-5 cm silné. Na pánvi zahřejte na vysokou teplotu olej a máslo, vložte plátky masa a po jedné minutě obraťte. Snižte teplotu a smažte dál asi 4 minuty, vždy po jedné minutě maso obracejte.
Maso vyjměte z pánve, osolte z obou stran, zabalte do alufólie a dejte stranou. Do pánve s výpekem přidejte houby, nalijte koňak a zapalte. Po chvíli přelijte smetanou, promíchejte a krátce povařte. Maso vraťte do pánve se smetanovou omáčkou, krátce prohřejte a upravte na talíře.