STEAKOVÝ TÝDEN: kus pořádné "flákoty"

Vaření a recepty 21. ledna 2013

Pěkně vypečený biftek zalahodí nejen oku, ale především vašim mlsným jazýčkům. A pokud si ho chcete vychutnat se vší parádou, dejte si ho jen se zeleninovou oblohou.

Biftek s houbami

Potřebujete:

1 kg svíčkové ze středu

olej na smažení

máslo

nakrájené houby

2 lžíce koňaku

smetanu

sůl

Postup přípravy:

  1. Ze svíčkové odstraňte blánu a nakrájejte ji na 4 kousky 4-5 cm silné. Na pánvi zahřejte na vysokou teplotu olej a máslo, vložte plátky masa a po jedné minutě obraťte. Snižte teplotu a smažte dál asi 4 minuty, vždy po jedné minutě maso obracejte.

  2. Maso vyjměte z pánve, osolte z obou stran, zabalte do alufólie a dejte stranou. Do pánve s výpekem přidejte houby, nalijte koňak a zapalte. Po chvíli přelijte smetanou, promíchejte a krátce povařte. Maso vraťte do pánve se smetanovou omáčkou, krátce prohřejte a upravte na talíře.