STEAKOVÝ TÝDEN: ryby jsou ohromně zdravé

Vaření a recepty 26. ledna 2013

Rybí maso by nemělo ve vašem jídelníčku chybět. A takový steak z tuňáka, doplněný zdravou zeleninkou, to je hotový kulinářský zázrak.

Steak z tuňáka se zeleninou

Potřebujete:

4 steaky z tuňáka

1 lžičku drceného bílého pepře

mořskou sůl

1 citron

2 lžíce olivového oleje

400 g asijské zeleninové směsi

1 lžičku škrobové moučky

100 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy:

  1. Na větší pánev nasypte zeleninu, trošku ji podlijte a asi 4-5 minut poduste. V zeleninovém vývaru rozmíchejte škrobovou moučku s citronovou šťávou, solí a pepřem, nalijte na zeleninu a promíchejte. Vařte do zhoustnutí a odstavte.

  2. Steaky z tuňáka posypte pepřem, potřete olejem a rychle opečte z obou stran na olejem potřené pánvi, pak je podle chuti osolte. Zeleninu rozdělte na talíře a přidejte maso. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo dušená rýže.