Steak z tuňáka se zeleninou
Potřebujete:
4 steaky z tuňáka
1 lžičku drceného bílého pepře
mořskou sůl
1 citron
2 lžíce olivového oleje
400 g asijské zeleninové směsi
1 lžičku škrobové moučky
100 ml zeleninového vývaru
Postup přípravy:
Na větší pánev nasypte zeleninu, trošku ji podlijte a asi 4-5 minut poduste. V zeleninovém vývaru rozmíchejte škrobovou moučku s citronovou šťávou, solí a pepřem, nalijte na zeleninu a promíchejte. Vařte do zhoustnutí a odstavte.
Steaky z tuňáka posypte pepřem, potřete olejem a rychle opečte z obou stran na olejem potřené pánvi, pak je podle chuti osolte. Zeleninu rozdělte na talíře a přidejte maso. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo dušená rýže.