PĚT ODLEHČENÝCH DNÍ: co třeba rajčata s jáhlami?

Vaření a recepty 3. ledna 2013

Rajčatové košíčky plněné jáhlovou směsí vypadají na talíři přímo božsky. A taky tak chutnají.

Rajčatové košíčky s jáhlovou směsí

Potřebujete:

8 masitých rajčat

mletý pepř

200 g uvařených jáhel Lagris

1 vejce

150 g žampionů

1 cibuli

2 lžíce másla

sůl

tymián

olej

barevné papriky

100 g mozzarelly

naťovou cibulku

pažitku

Postup přípravy:

  1. Rajčata vydlabejte, rozpulte a uvnitř opepřete. Uvařené jáhly smíchejte s vejcem, orestovanými žampiony, na jemno nakrájenou cibulí, máslem, solí, kořením a nakrájenými barevnými paprikami.

  2. Rajčata naplňte hotovou směsí, ozdobte mozzarellou a nechte zapéct v troubě.

  3. Před podáváním je dozdobte naťovou cibulkou nebo pažitkou a servírujte teplé s listovým salátem.