PĚT ODLEHČENÝCH DNÍ: arabský chléb vám zachutná

Vaření a recepty 4. ledna 2013

Chcete si připravit rychlou a chutnou večeři? Pak sáhněte po arabském chlebu. S náplní můžete skvěle improvizovat.

Plněná chlebová kapsa

Potřebujete:

4 chlebové placky (arabský nebo libanonský chléb)

2 kuřecí prsa

2 rajčata

2 malé cibule

1 malou cuketu

1 dl olivového oleje

hrst rukoly

1/2 menšího lilku

provensálské koření

sůl

Postup přípravy:

  1. Lilek rozkrájejte na širší kolečka, posypte solí a nechte 20 minut „vypotit“. Potom kolečka lilku omyjte, osušte a nakrájejte na čtverečky. Cuketu rozkrájejte na půlkolečka, cibuli na dílky, rajčata na plátky. Rozehřejte tři lžíce oleje a opečte na něm dozlatova na nudličky nakrájené maso. Ke konci jej osolte a posypte kořením.

  2. V jiné pánvi nejprve orestujte na zbylém oleji cibuli, dále přidejte lilek a cuketu. Společně vše orestujte, zeleninu osolte, okořeňte a duste doměkka. Nakonec přidejte plátky rajčat a vmíchejte maso.

  3. Chlebové placky nahřejte v troubě, odřízněte jim okraj a opatrně je rozevřete. Dovnitř dejte listy rukoly, připravenou směs a ihned podávejte.