Plněná chlebová kapsa
Potřebujete:
4 chlebové placky (arabský nebo libanonský chléb)
2 kuřecí prsa
2 rajčata
2 malé cibule
1 malou cuketu
1 dl olivového oleje
hrst rukoly
1/2 menšího lilku
provensálské koření
sůl
Postup přípravy:
Lilek rozkrájejte na širší kolečka, posypte solí a nechte 20 minut „vypotit“. Potom kolečka lilku omyjte, osušte a nakrájejte na čtverečky. Cuketu rozkrájejte na půlkolečka, cibuli na dílky, rajčata na plátky. Rozehřejte tři lžíce oleje a opečte na něm dozlatova na nudličky nakrájené maso. Ke konci jej osolte a posypte kořením.
V jiné pánvi nejprve orestujte na zbylém oleji cibuli, dále přidejte lilek a cuketu. Společně vše orestujte, zeleninu osolte, okořeňte a duste doměkka. Nakonec přidejte plátky rajčat a vmíchejte maso.
Chlebové placky nahřejte v troubě, odřízněte jim okraj a opatrně je rozevřete. Dovnitř dejte listy rukoly, připravenou směs a ihned podávejte.