Potřebujete:
1 malou hlávku červeného zelí
1 velkou mrkev
300 g vinné klobásy
100 ml smetany
20 g pistácií
1 lžičku mletého zázvoru
2 lžíce oleje
1 lžičku bílého vinného octa
250 ml kysané smetany
Postup:
Celou hlávku zelí přelijte vřelou vodou a vařte ji 10 minut. Potom opatrně rozbalte 10 listů. 8 největších dejte stranou a odkrojte jim silná žebra. Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na kostičky. Zbylé dva listy zelí nasekejte na kousky.
Klobásu vytlačte ze střívka, našlehejte smetanu a lehce do ní vmíchejte klobásu. Přidejte kousky mrkve, zelí, sekané pistácie a zázvor, vše osolte a opepřete.
Náplň rozdělte na listy, zabalte a sepněte párátkem. Do hrnce nalijte olej, vyrovnejte závitky, přelijte je octem a 125 ml vody. Zvolna vařte asi 30 minut. Do vyvařené šťávy přilijte kysanou smetanu a povařte. Podávejte s restovanými bramborami.