Sýrová terinka s hruškami
Potřebujete:
4 tvrdší hrušky
200 g gorgonzoly
150 g lučiny
100 g nivy
50 g změklého másla
1 hrst vlašských jader
2 lžíce smetany ke šlehání
mletý pepř
Postup přípravy:
Gorgonzolu nakrájejte na kousky a v misce je rozmačkejte vidličkou. Přidejte nastrouhanou nivu a smetanu, lučinu a ušlehejte do hladkého krému. Vmíchejte do něj vyšlehané máslo a okořeňte.
Hrušky oloupejte, rozkrojte na poloviny, vykrojte jádřince a nakrájejte je na 7 mm silné plátky. Formu vyložte potravinovou fólií, na dno rozetřete trochu sýrové hmoty, na ni položte plátky hrušek, opět potřete sýrovou hmotou a posypte na jemno nasekanými ořechy. Takto pokračujte, dokud nezpracujete všechny suroviny. Nechte v chladu odležet, rozkrájejte a podávejte.